Ik wil meer informatie over:

Importeren werkgevers en werknemers

Indien er in 1 keer meerdere werkgevers en werknemers geïmporteerd dienen te worden, kun je gebruik maken van de import functie in iOne JS.

 1. Ga via het Menu van iOne naar Extra – Import & Export.
 2. Kies in de linker sidebar de optie Relatie. Je kunt nu het bestand kiezen wat je wilt inlezen, gebruik hiervoor de standaard mapping excel lijsten zoals aangeleverd.
 3. Kies in het veld importeer schema’s het doelschema waar je deze gegevens naar toe wenst te importeren. (bijv. import klant/werkgever en druk op de knop start importeren.
 4. De werkgever is nu opgevoerd in iOne en heeft een relatienummer gekregen. Dit nummer heb je nodig om middels de werknemers import, de werknemers te koppelen aan de werkgever. 
 5. Voordat je dit kunt doen, moet je in iOne nog wel de afdelingen aanmaken bij de werkgever. Deze afdelingsnummers heb je ook weer nodig indien je dienstverbanden wenst te importeren bij de werknemers.
 6. Je kunt nu op dezelfde manier de werknemers importeren zoals je ook gedaan hebt voor de werkgevers.

Indien er nog geen doelschema is ingesteld, laten wij in het vervolg van dit filmpje zien hoe je dit zelf kunt instellen. Dit hoef je maar eenmalig te doen aan de hand van de opbouw van je excel lijst, daarna kun je steeds dit doelschema opvragen bij de import.

 • Ga via het Menu van iOne naar Extra – Import & Export.
 • Kies in de linker sidebar de optie Relatie. Je kunt nu het bestand kiezen wat je wilt inlezen, gebruik hiervoor de standaard mapping excel lijsten zoals aangeleverd.
 • Vervolgens klik je voor het aanmaken van een nieuw doelschema of om een bestaand schema te bewerken op bewerk schema. 
 • Klik op het plusje om een nieuw schema toe te voegen en geef deze een naam. Bij eerst data regelnummer geef je aan op welk regelnummer de eerste data staat die je wenst te importeren en klik op ok.
 • Je ziet nu aan de hand van de excel die je hebt ingeladen in het begin de namen van de kolommen terug bovenaan de excel. 
 • In de kolom doelgegeven kies je vervolgens naar welk veld binnen iOne de data geïmporteerd moet worden. Klik daarna op het groene vinkje om deze kolom vast te zetten.
 • Dit doe je voor alle kolommen van het schema, indien je een kolom niet mee wenst te importeren kun je dit ook aangeven, hier staat het veld standaard op.
 • Klik als je klaar bent bovenaan de pagina op de blauwe knop terug naar import.
 • Nu zie je het zojuist aangemaakte schema gevuld onder importeer schemas en kun je op de blauwe knop start importeren drukken.